Feestelijke aftrap Afvalrace in de Rehobothschool

Donderdag trapte wethouder Mark Wit samen met de kinderen van de Rehobothschool de jaarlijkse Afvalrace af. Tijdens de Afvalrace verzamelen kinderen van vier verschillende basisscholen zo veel mogelijk afval in een aangewezen gebied. De school die hun gebied het schoonst houdt, wint een felbegeerde wisselbokaal. Dit initiatief wordt georganiseerd door Haaglanden Beweegt, in opdracht van de gemeente.

Bewustwording 
‘We doen dit nu al meerdere jaren en het bevalt heel goed,’ aldus wethouder Wit, ‘De kinderen zijn enthousiast en ze leren veel over afval en de gevaren van vervuiling.’ De Rehobothschool won vorig jaar de bokaal, wat maakt dat de aftrap dit jaar hier op school is. Wethouder de Wit en Dennis van Beek, organisator vanuit Haaglanden Beweegt, doen een quiz met de kinderen over afval. De kinderen zijn erg goed op de hoogte de negatieve effecten van afval in de natuur en het is duidelijk dat zij hun best gaan doen de bokaal twee jaar op rij te bemachtigen.

Wedstrijdelement
‘Het is goed om te zien dat een wedstrijdelement de kinderen stimuleert te leren met afval om te gaan,’ vertelt Dennis ons. Zij organiseren de Afvalrace al jaren lang voor de gemeente en willen hier, net als de gemeente, ook graag mee doorgaan. ‘We hebben nu vier deelnemende scholen maar andere scholen zijn meer dan welkom volgend jaar ook deel te nemen,’ aldus Dennis. Over een jaar precies zullen drie controleurs de gebieden van de scholen inspecteren en zal er een winnaar aangewezen worden. Aan de motivatie van de kinderen van de Rehobothschool zal het niet liggen, die is er in overvloed.