Een groene toekomst voor Pasgeld

Tijdens het afgelopen begrotingsdebat is besloten door de Rijswijkse gemeenteraad om €1.450.000 aan de ontwikkeling van bos en parkloper uit te geven. Voor deze investering is al eerder aangedrongen in de gemeenteraad door D66 Rijswijk, GroenLinks, Wij.Rijswijk, PvdA en PG&R.

D66 over Pasgeld
Constantijn Dolmans van D66 is blij met het extra geld. “D66 heeft zich de afgelopen jaren voortdurend hard gemaakt om de ecologische structuren in Pasgeld te behouden en verder te ontwikkelen. Deze extra investering is noodzakelijk voor bijvoorbeeld de egel, merel en watervleermuis om in het gebied te kunnen leven”.

GroenLinks over een leefbaar Pasgeld
GroenLinks raadslid Lara Oude Alink is het hier mee eens. “GroenLinks ziet de bos- en parkloper als één van de belangrijkste bouwstenen voor een leefbaar Pasgeld. Het is een onderdeel van de al lang gewenste verbinding tussen groene zones in onze stad, die dieren meer leefruimte geeft. Zij horen ook thuis in dit gebied. Daarnaast zal deze versterking van de “groene longen” van Rijswijk in de toekomst van belang zijn.”

Groen Rijswijk
In 2022 werd Rijswijk gekozen als de groenste stad van Nederland. Maar, ook al wordt er flink gebouwd, zowel in de stad zelf als in Pasgeld, wil de stad haar groen behouden. Door te investeren in de natuur in Pasgeld willen het groen meer aandacht geven, zodat zowel mensen als dieren daar een fijne plek hebben. D66 en GroenLinks zeggen dat, ondanks dat het geld niet overvloedig is, Rijswijk met deze investering kijkt naar de toekomst van de stad.