Edelstaete krijgt 384 (deels sociale-) huur-appartementen

Op de hoek van de Volmerlaan en de Sir Winston Churchilllaan worden kantoren verbouwd tot 384 huurappartementen, inclusief 245 parkeerplaatsen in de bijbehorende parkeergarage. Huurprijzen starten naar verwachting vanaf €585 kale huur per maand. Het gebouwencomplex, met de naam Edelstaete, ligt op loopafstand van het station. De werkzaamheden beginnen in maart 2021.

Diversiteit aan woningen
Edelstate heeft een diversiteit aan woningen. De kleinste éénpersoonswoningen hebben een woonoppervlak tussen de 20-30 m2. Van dit type sociale huur worden er 66 gerealiseerd. Verder komen er 293 tweekamer-appartementen met een woonoppervlak van 40-60 m2. De 25 grote driekamer-appartementenmeten hebben 60-80 m2.

Tweede Rijswijkse project
Edelwoon heeft in het hele land veel ervaring met het omvormen van kantoren in woningen. Dit wordt het tweede project van Edelwoon in Rijswijk. Een maand geleden werden de eerste van hun woningen in De Robijn aan de Dr.H.Colijnlaan verhuurd. Deze Rijswijkse locatie is direct naast het NS-station gelegen en heeft een afgesloten fietsenstalling, een gezamenlijke fitnessruimte en de zorg van een huismeester. Alle deze woonruimtes zijn gestoffeerd en hebben een fraaie PVC vloer, gordijnen en zijn voorzien van een luxe keuken met afzuigkap, koelkast, combi-oven en een vaatwasser.