Celstraffen voor fatale straatrace in Rijswijk

Twee mannen die een fatale straatrace hielden op de Generaal Spoorlaan in Rijswijk zijn veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook zijn ze vier jaar lang hun rijbewijs kwijt. Dat bepaalde de rechter vandaag.

Rechter: mannen reden onvoorzichtig
Volgens de rechter hebben de mannen van 20 en 19 zeer onvoorzichtig gereden. Ze krijgen een even hoge straf. Ze zijn als volwassenen berecht.

Verdachte hoorde piepende remmen
Desley J. (20) en Jessy P. (19) waren vorig jaar in september betrokken bij een ongeluk op de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, waarbij een 62-jarige man om het leven kwam. De twee verdachten zagen een fietser oversteken, maar remden te laat. ‘Ik heb te hard gereden. Het is gewoon mijn schuld,’ zei Desley twee weken geleden in de rechtbank. Jessy verklaart dat hij de fietser zag oversteken en piepende banden hoorde.

Verdachten ontkennen de straatrace
Desley J. en Jessy P. ontkenden dat ze het racen waren. Uit technisch onderzoek blijkt dat de mannen meer dan 90 km/uur hebben gereden, terwijl er op de Generaal Spoorlaan 50 gereden mag worden. De rechter zegt dat de mannen ‘zeer onvoorzichtig’ hebben gereden. Ze zijn daarom berecht als volwassenen, en krijgen beiden dezelfde straf.

Veel familie van slachtoffer aanwezig 
De twee mannen waren zelf bij de uitspraak aanwezig. In de zaal zaten ook veel familieleden van de twee. Verder waren er nabestaanden van de doodgereden fietser.