Activiteiten tijdens de Week van Veiligheid in Rijswijk 

Van 10 oktober tot en met 14 oktober vindt in Rijswijk een ‘Veiligheidsmarkt op wielen’ plaats. Deze veiligheidsmarkt rijdt langs verschillende plekken in Rijswijk, om informatie te geven over onderwerpen als de gevaren van cybercrime en bankpasfraude. 

 De Week van Veiligheid voor alle leeftijden
De Week van Veiligheid wordt georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met buurtpreventie, de politie, woningcorporaties en Welzijn Rijswijk. Deze week is gericht op alle leeftijden en vindt speciaal voor jongeren op woensdag 11 oktober een voetbalclinic plaats in de Schilp, waarbij ze kunnen voetballen met politieagenten en handhavers van de gemeente. Naast de ‘Veiligheidsmarkt op wielen’ vindt er voor senioren een weerbaarheidstraining plaats in het stadhuis aan het bogaardplein. Deze training staat in het teken van online criminaliteit en geeft antwoord op vragen zoals, ‘hoe blijf ik uit handen van internetcriminelen? ’en ‘Hoe voorkom ik dat criminelen met mijn bankpas frauderen?’.  

Voor de exacte locaties van de plekken waar de ‘Veiligheidsmarkt op wielen’ stopt en alle tijden, kun je op de website : https://www.rijswijk.nl/veiligheidstour-door-rijswijk kijken.