Actie in De Bogaard voor Rijswijkse proefdier apen

Veel bezoekers van winkelcentrum In de Bogaard ondertekenden maandagmiddag de petitie voor sluiting van het Rijswijkse apen proefdierencentrum aan de Lange Kleiweg, dat zo’n 1500 apen heeft. Al meer dan 2.000 mensen hebben de petitie ondertekend. Dinsdag 9 mei wordt de petitie overhandigd aan de gemeente Rijswijk.

De petitie is bedoeld om de gemeente Rijswijk te bewegen een eind te maken aan Europa’s grootste proefdierencentrum aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. De actie is georganiseerd door dierenbelangenorganisatie ‘Een dier een vriend’ en Marc Weterings van de nieuwe Rijswijkse partij Rijswijks Belang.

“Veel mensen hebben geen weet van het bestaan van het omstreden apenlaboratorium of denken zelfs dat het niet meer bestaat. Het is belangrijk dat de gemeente weet dat de inwoners willen dat het apenvivisectiecentrum in hun gemeente sluit. Zo kan de gemeente een duidelijk signaal sturen naar de landelijke politiek,” aldus Rosella d’ Angeli, campagneleider van ‘Een dier een vriend’.

De petitie is ook online te tekenen via http://www.edev.nl/pages/petitie-alle-apen-vrij/petitie-alle-apen-vrij—rijswijk.php