ABA op naar landelijk kampioenschap

Zaterdag speelde de Rijswijkse Petanque(jeu de boule) Club ABA haar negende wedstrijd in de Nationale Petanque Competitie thuis tegen het altijd lastige GrandCru uit Leidschendam. In het boulodrome van ABA aan het Lupinepad (links van de Schilp) was ook deze keer ABA weer veel te sterk voor haar tegenstander en werd met overtuigende cijfers 7-1 (een wedstrijd bestaat uit 8 partijen) van GrandCru gewonnen. En daarmee werd de koppositie ruimschoots gehandhaafd.

Als ABA van de nog vijf te spelen wedstrijden er nog drie wint is het kampioenschap op zaterdag 25 maart in de thuiswedstrijd tegen Zoetermeer een feit. Promotie naar de Tweede Divisie is dan afgedwongen en kan de club zich opmaken om vanaf oktober landelijk in de Nationale Petanque Competitie te gaan spelen.

Naast de vele recreanten is RPC ABA ook de thuishaven van een aantal spelers uit de Nederlandse top. Met twee spelers bij de Nederlandse beloften en twee spelers bij de Nederlandse jeugdselecties is RPC ABA bij de Nationale Selecties goed vertegenwoordigd.