Vijf wethouders openen Parkinson Café

De Rijswijkse wethouders Björn Lugthart opent 21 mei om 19.30 uur samen met collega wethouders R.de Prez uit Delft, A.de Goede uit Midden Delfland, F.Kist uit Leidschendam-Voorburg en M. De Goeij uit Westland het Parkinson Café in de sportkantine van het Sophia Revalidatie Delft, aan de Reinier de Graafweg 1 in Delft. Een Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners.
Stefanie van Vliet, Directeur van de Landelijke Parkinsonvereniging, verricht de openingstoespraak en de feestelijke opening wordt gezamenlijk gedaan door de wethouders B . Lugthart uit Rijswijk, R. De Prez uit Delft, uit Pijnacker-Nootdorp, A de Goede uit Midden Delftland, F. Kist uit Leidschendam-Voorburg en M. De Goeij uit de gemeente Westland .

Dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft ook Delft en omgeving nu een maandelijkse ontmoetingsplaats om informatie en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten en professionals.

Vrijwilliger Pieter Vink: “Ik kan een bezoekje van harte aanbevelen, want door de contacten met lotgenoten gaat er weer een wereld voor je open!”

Iedere derde donderdag van de maand gaat de zaal open om 19.15 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. In een ontspannen sfeer komen diverse relevante onderwerpen aan bod, onder begeleiding van een deskundige.

Dat kan een neuroloog zijn, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een apotheker, een diëtist, maar bijvoorbeeld ook een WMO-consulent van de gemeente.

Op het programma voor 2015 staan thema’s als medicijnen, voeding en bewegen.

Uiteraard kunnen bezoekers ook onderwerpen aandragen. Graag zelfs! De organisatie zorgt dan voor een inleider, die als specialist informatie geeft over het thema.

En soms gaat het om minder serieuze, maar niet minder belangrijke agendapunten als salsadansen, muziek maken of schilderen.