Ouderen met theatershow in Rijswijkse Schouwburg

Ouderen zijn de nieuwe jongeren. Vitaal, vol ideeën en passie. Er is nu zelfs een plan voor een echte theatershow, geproduceerd en gespeeld door ouderen. Deze theaterrevue komt in juni 2018 op de bühne van de Rijswijkse Schouwburg. Stuwende kracht hierachter is Zorginstelling Florence die in de praktijk ziet dat ouderen anno 2016 nog veel willen en kunnen. Zo’n honderd 60-plussers is betrokken bij het project. Zij gaan alles zelf doen. Van het bouwen van het decor, het maken van de kostuums, het schrijven van het script en de muziek en acteren. Er komen werkgroepjes die verantwoordelijk zijn voor een deel van de theatershow.
Het idee voor de theaterrevue komt niet zomaar uit de lucht vallen maar past in het kader van ‘Liever Actief’, een project om gezonde mensen van 60 jaar en ouder in beweging te brengen. Uit onderzoek blijkt dat bezig zijn met activiteiten positief werkt op de gezondheid.

Vroeger was je uitgeblust als je met AOW ging. Nu begint voor veel senioren het moment om te gaan doen wat ze al jaren willen. “Ik werkte altijd op de administratie, nu krijg ik eindelijk de kans in in een revue te spelen”, vertelt één van de nieuwe artiesten. Een ander vertelt dat ze vroeger veel kleding maakte, maar nu is ze veel alleen en ziet dit als een mogelijkheid om het huis uit te komen en nieuwe contacten te maken.