PvdA Rijswijk organiseert leergang gemeentepolitiek

Al in maart 2018, dat is minder dan twee jaar komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. De PvdA in Rijswijk zoekt betrokken mensen die een actieve rol willen spelen in de partij en/of in de lokale politiek. Daarvoor organiseert zij in het najaar een leergang gemeentepolitiek. Aanmelden kan tot 21 augustus 2016 bij de voorzitter van PvdA – afdeling Rijswijk, Andy Kooy: Andy.Kooy.PvdA@gmail.com . “Mensen die geboeid zijn door de uitdagingen waar onze gemeente de komende jaren voor staat en die zich positief aangesproken voelen door de manier waarop de PvdA zich inzet voor de inwoners van onze stad”, zegt Andy Kooy.
In de nieuwe leergang die de PvdA in het najaar van 2016 organiseert, maken de cursisten kennis met de plaatselijke afdeling en ontdekken ze welke mogelijkheden er zijn om actief te worden in de partij. Er is altijd wat leuks te doen dat bij iemands interesses en mogelijkheden past. Andy Kooy: “Als cursisten willen meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kunnen zij zich oriënteren op het raadswerk en wat dat inhoudt. Want wat doet een raadslid eigenlijk? Wat komt er op de gemeente af de komende jaren? Hoe ga je als raadslid om met de media, hoe genereer je aandacht voor jouw standpunten en resultaten?”

In zes avonden van elk twee uur krijgen de cursisten een unieke kijk in de politieke keuken en les over de beginselen van de PvdA en de geschiedenis van de sociaal-democratie. “Voor elke bijeenkomst worden aansprekende inleiders uitgenodigd uit de landelijke en de lokale politiek. Ook wordt een bezoek aan de Tweede Kamer gebracht”, besluit Andy Kooy. De bijdrage in de kosten voor de leergang (inclusief het bezoek aan de Tweede Kamer) is € 35. Studenten betalen € 15. Lidmaatschap van de PvdA is niet verplicht.