Scootmobielclub Scargo timmert stevig aan de weg

De Rijswijkse scootmobielrijders, maar eigenlijk alle stadsgenoten die minder valide zijn, vinden bij de Scootmobielclub Scargo een warm welkom.

Nu zijn er zo’n 25 leden die twee maal in de week bijeen komen in het Honk aan het eind van de Klarpenstraat bij het begin van het Wilhelminapark. Maar nieuwe leden zijn meer dan welkom. Je kan je aanmelden bij ruud.michels@hotmail.com Op uitnodiging van raadslid Henny van der Horst ga ik op vrijdagmiddag mee naar Scargo. Iedereen is enthousiast als we komen. De leden zitten lekker buiten in de zon. Binnen in de keuken zijn vrijwilligers hard bezig me de voorbereidingen van de BBQ. “De laatste weken hebben we een tandje bijgezet”, vertellen ze, terwijl de slaatjes worden gemaakt.

Op maandagmiddag is het gezellig met koffie en thee, vrijdagmiddag worden er Hollandse liedjes gezongen. Eén keer in de maand is er een speciale activiteit, zoals nu bbq. Dat betalen ze met de opbrengst van de koffie en de thee. “En op 12 augustus is er om 13.00 uur bingo”. Als ik wegga benadrukken ze dat alle minder validen welkom zijn. Scootmobiel, rollator, noem maar op!