Kinderen BS De Buit maken paradijs voor de buien

De 17 kids van de groepen 4, 5, 6 en 7 van basisschool De Buit in RijswijkBuiten strooiden woensdag 13 april bloemenzaad langs het Zwethpad. Zij kregen daarbij de hulp van de wethouders Marloes Borsboom en Nicole Dierdorp. Uit dit zaad groeien planten, de bloemen hiervan zijn een gezonde voedselbron voor de bijen. En natuurlijk is de berm straks mooi voor de wandelaars. In Rijswijk Buiten zijn veel fruitbomen aangeplant, waar de bijen terecht kunnen voor hun voedsel.
Basisschool De Buit aan de Van Rijnweg is met 80 kinderen de kleinste basisschool van Rijswijk. Maar niet lang meer, want de komende periode groeit Rijswijk Buiten verder. Achter deze school zal in de winter van 2017/2018 een nieuwe school zijn gebouwd, die plaats biedt voor 350 kinderen.

Groen 4, 5, 6 en 7 van de juffen Sandra Pietersma en Cindy Versteeg werken aan en groot project over ‘wat eten we vandaag’ en waar komt het vandaan. Buien zijn hierbij belangrijk. Zonder hun bestuiving zou het veel van ons voedsel niet kunnen groeien. Deborah Post, imker Op de Hohenpijl in Schipluiden, vertelde over de buien.
Daarna gingen de kinderen naar het Zwethpad en mochten ze allemaal zaad gaan strooien. Ook kregen ze allemaal een zakje zaad mee naar huis.

Maar voordat ze weer naar school teruggingen, mochten ze met de wethouders mee om het bordje bij het vogelreservaat De Putter teonthullen. Een soort schiereiland, waarop ook bijenkasten en een Ooievaarspaal staan. Een mooi klein natuurgebied waar het voor vogels en bijen goed toeven is. Nu nog wachten op een ooievaars echtpaar die hier wil gaan nestelen.