Nieuwe Wilhelminapark krijgt allure

Rijswijk telt vele wijkparken. Samen met wijkbewoners wordt daaraan hard gewerkt, zoals in Cromvliet, Park Hofrust en De Driesprong. Het Wilhelminapark is een echt Rijswijks park van alle Rijswijkers. Zeker nu door de bouw van Rijswijk Buiten en ’t Haantje het park niet meer aan de rand, maar midden in Rijswijk ligt. Met dit park gaat veel gebeuren. Rijswijk telt vele wijkparken. Samen met wijkbewoners wordt daaraan hard gewerkt, zoals in Cromvliet, Park Hofrust en De Driesprong. Het Wilhelminapark is een echt Rijswijks park van alle Rijswijkers.
Zeker nu door de bouw van Rijswijk Buiten en ’t Haantje het park niet meer aan de rand, maar midden in Rijswijk ligt. Met dit park gaat veel gebeuren. Het wordt groter en krijgt een horeca voorziening, er komen 100 appartementen, en ‘t sluit aan op het fietswegen net. Kortom, veel allure.

“Het Wilhelminapark wordt een echt stadpark, dat we ook samen met de inwoners willen vormgeven. Te vergelijken met het Delftse Hout, maar zeker ook met het Vondelpark en Kralingse Bos”, vertellen de wethouders Marles Borsboom en Ronald van der Meij.

Wat de parken in Amsterdam en Rotterdam delen met het Rijswijkse Wilminapark is dat het park doorloopt in de woonwijken. Aan de kant van het Haantje komt er een stuk groen bij. De Meandere, dat ook ruimte biedt een ongeveer 100 gestapelde appartementen. De ervaring leert dat dit bijdraagt aan de sociale veiligheid van het park.

Vele wandel- en fietspaden doorkruisen het park, dat ruimte gaat bieden aan vele vormen van recreatie. In een tweetal sessies op 11 en 15 februari krijgen de inwoners en organisatie van Rijswijk de mogelijkheid mee te denken en de punten op de i te zetten. Uit eerdere reacties kwam al naar voren dat er wel veel groen in het park is, maar dat het aan biodiversiteit ontbreekt. Met andere woorden, het mist aan de samenhang, die het voor vogels, bijen, mollen en noem maar op een goed leefgebied maakt.