Charles Dickens in Oud Rijswijk, het complete programma !

Gezellige kerstsfeer tijdens Christmas Shopping Night in Oud-Rijswijk Door Winkelcentrum Oud Rijswijk wordt, in samenwerking met Oude Kerk, Museum Rijswijk en Stichting Buurtschap Oud Rijswijk, op vrijdagavond 18 december tussen 17.00 en 21.00 uur weer de bekende en gezelligste kerstkoopavond van de regio georganiseerd. Het gehele winkelgebied van Oud-Rijswijk is dan gehuld in Dickens kerstsferen. Op het plein voor de kerk kunnen Oud Hollandse spelletjes gespeeld worden, is er een speciale Kerst Antiek en Curiosamarkt, kerstmarkt met Rijswijkse ondernemers, meerdere personen in Dickens stijl, vanuit een bakfiets worden warme gepofte kastanjes uitgedeeld, diverse levende standbeelden laten u verbazen en door het gehele winkelcentrum is er live kerstmuziek. De winkeliers en bewoners hebben lantaarns en kaarsen staan zodat er een gezellige warme kerstsfeer is.

Speciale kerstacties
De mooi versierde winkels houden de gehele avond hun deuren geopend, zodat u op deze bijzondere kerstkoopavond naar hartenlust al uw gewenste kerstinkopen kunt doen. Onder het genot van warme chocolademelk en lekkere hapjes, profiteert u tijdens deze avond van speciale kerstacties.

Kerstparade
Door Balletstudio Karin den Os is tussen 17.45 uur en 19.00 een kerstparade met muziek en dans die zich door het winkelcentrum Oud Rijswijk beweegt. Omstreeks 18.45 uur haalt de kerstparade de deelnemers aan de kribbetocht op bij Onderwatershof.

Kribbetocht
Vanaf 18.15 uur worden de lampionnen in Onderwatershof aan de Vredenburchweg uitgedeeld. Hierbij wordt warme chocolademelk uitgeschonken. Begeleid door de Dickensband de koning, diverse herders en engelen start om 18.45 uur de kribbetocht vanaf Onderwatershof naar de Oude Kerk.
Aansteken kerstboom
De Burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, ontsteekt om 19.00 uur de verlichting van de grote kerstboom voor de Oude Kerk. Kerstsfeer beleven in de Oude Kerk Bewonersorganisatie SBOR brengt u samen met de Oude Kerk een speciaal kerstprogramma. Bij kaarslicht luistert u er naar het aloude kerstverhaal en kerstliederen.

Het programma voor de kerstavond is als volgt:
o Tussen 17.00 en 21.00 uur
o Voor de kerk:
 Marktkramen waar Oud Hollandse spelletjes gespeeld worden.
 Uitdelen gepofte kastanjes
 Kindercarrousel
 Kerst Antiek en Curiosamarkt
 Kerststukjes maken bij Museum Rijswijk
 Kerstmarkt met leuke hebbedingetjes, hapjes en drankjes
 Cadeau-Inpakservice bij Herenstraat 55
 Winkels open tot 21.00 uur o Door gehele winkelcentrum: levende standbeelden
 Kerstmuziek door diverse koren en zanggroepen
 Feestverlichting, kaarsen en lantaarns

o Tussen 18.00 en 21.00 uur
 Oude Kerk open en verlicht door honderden kaarsen; • Levende kerststal • Kerstevangelie voor kinderen • Orgelmuziek • Kerstverhaal • Crea activiteiten • Gratis drankjes en kerstbrood
 Dickens Body workout op Tollensplein door Buddy for Balance o Kribbetocht (lampionnenoptocht)
 18.15 uur aanvang verzamelen in Onderwatershof met warme chocolademelk  18.30 uur optreden Dickensband bij Onderwatershof
 18.45 uur vertrek richting Oude Kerk over Vredenburchweg naar de Oude Kerk

Aansteken kerstboom
 19.00 uur aansteken kerstboom door Burgemeester M. Bezuijen

De laatste informatie over winkelcentrum Oud Rijswijk www.winkelcentrumoudrijswijk.nl.