Burgemeester opent Europees kampioenschap Padel

Burgemeester Michel Bezuijen opent donderdag 3 december om 9.00 uur in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, het Europees Kampioenschap Padel dat in Rijswijk plaats vindt . Wethouder René van Hemert is ook aanwezig bij de opening. Padel is een racketsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, lijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash, is zeer makkelijk te leren en is toegankelijk voor alle leeftijden. In Spanje streeft padel inmiddels tennis als meest populaire racketsport voorbij met zo’n vier miljoen spelers. Ook in Nederland is de sport bezig aan een enorme opmars.
Het EK Padel vindt voor de eerste keer in Nederland plaats. Van woensdag 2 december tot zondag 6 december strijden 16 teams uit negen verschillende landen voor de titel.
Het evenement is georganiseerd door de “Padel International Federation” en de “Nederlandse Padel Bond”. Sports and Event Center La Playa treedt op als gastheer en locatie van het internationale evenement.