Steenvoorde Klassiek: een gevarieerd klassiek programma met Trio Cortado

Op zondag 8 november om 14.30 uur brengt Steenvoorde Trio Cortado in het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk.Het Trio Cortado bestaat uit de muzikanten Arthur Klaassens, Hannah de Witte en Jasper Grijpink. Zij spelen fluit, althobo en basklarinet en kwamen in 2012 als dit trio samen. Voor die tijd hadden ze ook al veel met elkaar gespeeld, onder meer in het orkest van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waaraan zij alle drie hebben gestudeerd, tot het Longinuskwintet, een blaaskwintet. Door de bezetting kan met drie blazers een klassieke hoog-midden-laag-stemverdeling worden bereikt. Dat geeft dit Trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen.

De leden bewerken een groot deel van hun repertoire zelf. Dit geeft hen de mogelijkheid om de stukken heel specifiek te laten aansluiten op hun eigen spel. Het repertoire zit daardoor als gegoten!
Meesterwerken uit de klassieke tijd (Bach, Beethoven, Mozart) worden afgewisseld met werken van Corelli, Mozart en Malcolm Arnold.
Toegangskaart, inclusief het programma en pauzedrankje, is verkrijgbaar aan de deur van het theater. Het theater beschikt over een ringleiding. Vrije zit. Programmawijzigingen voorbehouden.