Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston

Roeland Martens is de nieuwe Chef Kok van het Worldhotel Grand Winston in Rijswijk. Per 1 november is Roeland Martens in dienst van het elegante 4-sterren Worldhotel Grand Winston. Hij is in zijn functie verantwoordelijk voor de keukens van restaurant de Grand Canteen, de Bar/Lounge, de ruime zalenaccommodatie en de populaire private dining room LEDS. Roeland verrijkt het team met bijna 20 jaar ervaring in de binnen- en buitenlandse gastronomie. Tijdens zijn indrukwekkende carrière bekleedde hij diverse functies in de gerenommeerde keukens van de met Michelinsterren bekroonde restaurants De Moerbij in Warmond en De Beukenhof in Oegstgeest en werkte hij onder Robert Kranenborg in restaurant La Rive. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in diverse cateringbedrijven en hotel keukens.
Meest recentelijk bekleedde Martens de functie van Keuken Manager van muziekpaleis Tivoli Vredenburg in Utrecht. Roeland woont samen en is vader van twee kinderen. Zijn vrije tijd besteed hij graag in zijn eigen moestuin in Voorhout, waar hij biologische groenten verbouwt die hij gebruikt in zijn eigen keuken.

De stijl van Roeland Martens is creatief, verrassend en innovatief. Roeland Martens: “Ik vind het belangrijk mijn kennis over te dragen aan de nieuwe lichting koks. Koken heeft te maken met het gebruiken van al je zintuigen. Techniek is niet het meest moeilijke om te leren, de houding die chef- koks nemen is veel belangrijker. Mijn ambitie is om samen met mijn team de gasten een goede ervaring te laten beleven en te streven naar culinaire creativiteit en constante kwaliteit.”

Arjan van Esveld, General Manager van het Worldhotel Grand Winston: “We zijn allen verheugd om Roeland te mogen verwelkomen in ons team. Hij brengt een hoop expertise, ervaring en verfrissende energie met zich mee. We kijken er naar uit om met Roeland samen te werken.”

(Thijs Jacobs, De RestaurantKrant, Hospitality Management)