Verkeer op Haagweg naar Den Haag wordt omgeleid

De werkzaamheden aan de Haagweg zijn nu zover gevorderd dat de hoofdrijbaan en de ventweg in de richting van Den Haag opnieuw kunnen worden ingericht. Hiervoor is het noodzakelijk dat de Haagweg tussen de Laan van Hoornwijck en de Broekslootkade op maandag 24 augustus voor verkeer wordt afgesloten. Deze afsluiting duurt tot medio december. De rijbaan van de Haagweg in de richting van de Hoornbrug is inmiddels weer open voor verkeer. Het grootste deel van de werkzaamheden is hier klaar; in een later stadium voert de aannemer nog afrondende werkzaamheden uit.
Afsluiting
Deze week zijn beide hoofdrijbanen van de Haagweg open voor verkeer, omdat de Maanweg vanwege werkzaamheden is afgesloten. Op maandag 24 augustus echter gaat om 04.00 uur de rijbaan richting Den Haag dicht. De afsluiting begint bij de Laan van Oversteen en loopt tot de Broekslootkade. De kruising Geestbrugweg-Haagweg is wel open: het werk wordt hier gefaseerd uitgevoerd.
De ventwegen worden in fases opnieuw ingericht, omwonenden krijgen van de aannemer bericht als er werkzaamheden voor hun deur worden uitgevoerd.

Omleidingen
Automobilisten worden vanaf de snelwegen omgeleid via Voorburg en de Prinses Beatrixlaan. Fietsers vanuit Ypenburg richting Den Haag kunnen via de Jan Thijssenweg en de fietsbrug over de Vliet via Voorburg naar Den Haag fietsen. Fietsers richting Rijswijk kunnen gebruik maken van de fietsbrug De Oversteek ter hoogte van de Handelskade.

Lokale omleiding
Vanaf maandag 5 oktober is Rijswijk weer bereikbaar via de Hoornbrug. Automobilisten kunnen op de brug rechtsaf slaan en dan onder de Hoornbrug door naar de Sir Winston Churchilllaan en verder rijden. Deze omleiding is alleen bedoeld voor lokaal verkeer en staat daarom niet op de omleidingsborden op de snelwegen. De route is bovendien niet geschikt voor vrachtverkeer.

De planning kan door onvoorziene omstandigheden worden aangepast.