Roer is om in Rijswijk

“Meedoen en meedenken”, dat is het credo van onze burgemeester Michel Bezuijen. “De gemeente bestuurt en communiceert met open vizier. Er is ruimte voor bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en politieke partijen om mee te doen. Daarom zoeken wij actief de samenwerking”. Dat is dus niet meer vanuit het gemeentehuis alles regelen, de gemeente zoekt actief de samenwerking. En het doel: “Verder te bouwen aan onze prachtige stad”. Michel Bezuijen: “U heeft het misschien wel gemerkt, of gaat het steeds meer merken, dat het gemeentebestuur niet alleen bepaalt hoe het gaat met de inrichting van onze lokale maatschappij. De gemeente bestuurt en communiceert met open vizier. Er is ruimte voor bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en politieke partijen om mee te doen”. Kort geleden werd met veel succes in de Broodfabriek een werksessie georganiseerd om met de burgers na te denken over de Stadsvisie voor 2030. Niet meer zoals vroeger in de stoel blijven zitten en knorren, maar zelf met ideeën komen.

Meedoen
“Participatie, oftewel meedoen in de samenleving, zeker op de terreinen zorg en welzijn, tussen inwoners, professionals, gemeente en instellingen is van groot belang. Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Daarom zoeken wij actief de samenwerking. Neem bijvoorbeeld het spreekuur dat alle wethouders en ik voortaan op de laatste donderdag van de maand houden van 09.00 tot 10.00 uur.
Bel gerust 14070 en maak een afspraak. Denk en doe met ons mee,” aldus de Rijswijkse burgemeester.
Om mee te kunnen denken, is het handig om op hoofdlijnen te weten wat de gemeente in het kader van de dienstverlening kan betekenen. Waar het goed gaat en waar het misschien zelfs wel beter kan, dat leest u in het burgerjaarverslag 2014 op de website van de gemeente www.rijswijk.nl.

Burgerjaarverslag
Michel Bezuijen tot slot: “U leest en ziet in het burgerjaarverslag ook een aantal bevindingen die mij zijn opgevallen en waar ik in veel gevallen ook heel trots op ben. Voor de Rijswijker staat of valt de mate van tevredenheid over onze gemeentelijke organisatie met een goede dienstverlening. Soms verloopt de dienstverlening nog niet helemaal vlekkeloos. Daar leren we van. In dit jaarverslag leest u wat we in 2014 hebben gedaan om verder te bouwen aan onze prachtige stad.”
Komende dagen gaan we onderwerpen uit dit burgerjaarverslag publiceren, zoals de buurtpreventieteams.