Bewoners niet blij met nieuwbouw Idenburglaan

In grote getale waren ze dinsdagavond naar de gemeenteraadsvergadering gekomen om hun ongenoegen te uiten over de plannen van Vidomes om hun 30 woningen aan de Idenburglaan te slopen en er 42 nieuwe voor te bouwen. Zij pleiten voor renovatie. Wanneer de gemeente akkoord gaat met sloop, krijgen de huidige bewoners een nieuwe woning, die kleiner en ook duurder zal zijn. Al in 2012 uitte Vidomes haar plan om 30 eengezinswoningen en vier bedrijfsruimten te slopen en daardoor in de plaats 42 nieuwe te realiseren.
Op verzoek van he bewonerscomité stemde Vidomes in met het verzoek een nieuw bouwkundig onderzoek in te stellen. Probleem is dat de renovatie volgens de corporatie duur is. Je moet immers ook zorgen dat de woningen energielabel B krijgen.

Wanneer de gemeente akkoord gaat met sloop, krijgen de huidige bewoners een nieuwe woning, die kleiner en ook duurder zal zijn. Wel krijgen ze 5300 euro verhuiskostenvergoeding.

Met name raadslid Braam wil de mogelijkheid van renovatie toch nog een kans geven. Ook wil hij dat de bewoners een gelijkwaardige woning terug krijgen.