NK Triplettes in Rijswijk

Petanque Vereniging ABA houdt aan het Lupinepad 1 op zondag 21 juni samen met de Nederlands Jeu de Boules Bond het Nederlands Kampioenschap Tripletten. Op die dag strijden de beste boulers van Nederland om deze prestigieuze titel. Wethouder Rene van Hemert opent het Nederlands kampioenschap tripletten. Het toernooi vangt aan om 10.00 uur. Vooraf speelt wethouder Van Hemert enkele boules met de voorzitter van vereniging ABA, een afvaardiging van de bond en enkele deelnemers van het toernooi.
Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublettes) of drie spelers (triplettes).

De triplettes worden internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.

Daarom is het de meer dan de moeite waard om in Rijswijk eens zelf te aanschouwen hoe dit spel, vaak zelfs gespeeld op de camping, ook als topsport wordt beoefend.

Het toernooi duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het toernooi werkt met directe eliminatie, zodat na elke ronde het spelersveld wordt gehalveerd.

Dus hoe eerder u op de dag komt hoe meer spelers u in actie kan zien. Het toernooi is gratis toegankelijk.

Indien u ter plaatse extra uitleg wilt, dan kunt u dat melden aan de bar en zal er iemand met u meelopen om u van alle informatie te voorzien.

Bent u niet bekend met deze sport dan is dit een unieke kans om eens met deze sport kennis te maken.

En misschien vindt u het wel zo leuk dat u ook een balletje wilt gaan gooien. Wel bekend met deze sport dan zeker de moeite waard even te komen kijken.