Vrijwilligers maken het verschil in Rijswijk

Maandagavond zat de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg vol met actieve Rijswijkers. Wethouder Marloes Borsboom reikte daar de vrijwilligersspelden uit aan tien individuele vrijwilligers en de vrijwilligerstrofee aan een organisatie. Een onafhankelijke jury had gekozen uit de genomineerden.

Winnaar van de vrijwilligerstrofee zijn de vrijwilligers van Sammersbrug. De individuele winnaars zijn: Arie Groen (Volkstuinvereniging Ons Ideaal), Hans Dukker (Zonnebloemafdeling Oud Rijswijk-Voorburg west), Peter Horeman (Museum Bescherming Bevolking) Ine van der Ree-van der Pluijm (Wim van Polanen Buddy Netwerk),  de heer Cras (Seniorweb), Koos Schreuder (Sport- en Ontspanningsvereniging Club Te werve, Peter Wennekes (Scouting De Jaguars) mevrouw Koning van Reeuwijk (Florence Vredenburch) en Robert Heijdemann (Stichting Omroep Rijswijk).

Rijswijk zou er totaal anders uitzien zonder de vrijwilligers. Sportclubs kunnen niet functioneren en de zorg verschraalt. Vrijwilligers maken het verschil en deze bron is springlevend. Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde. Ook dit jaar hebben vele Rijswijkers zich weer ingezet als vrijwilliger. Vrijwilligers zonder wie de gemeente niet kan. De gemeente is blij met hun inzet.