Vrijkaarten van Buziau revue voor diamanten bruidspaar

De heer en mevrouw Slootweg vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum, een diamanten bruidspaar. Burgemeester Michel Bezuijen ging bij hen op bezoek en nam een leuk cadeau mee. Het jubileumboek  over de Rijswijker Johan Buziau en twee vrijkaarten voor de Buziau revue voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg.

Jan Slootweg is een geboren Rijswijker. Hij zag het levenslicht aan de Pasgeldlaan als vijfde van twaalf kinderen. In Delft ging hij naar de lagere school. 62 jaar geleden kregen ze nieuwe buren. Een gezin met een alleraardigst meisje, Joke genaamd. Jan kwam direct in actie en vijf jaar later traden ze in het huwelijk.

Het kersverse echtpaar ging in de Esdoornstraat wonen. Jan werkte vele jaren aan de nieuwbouwwijken van Rijswijk, zoals achter de Rembrandtkade en de muziekbuurt. Na de geboorte van de kinderen Jan en Louise verhuisden ze naar een eengezinswoning in Honselaarsdijk.

Joke zette zich vrijwillig in voor het ouderenwerk en Jan voor het museum De Timmerwerf in De Lier. Toen de kinderen het huis uit waren werd het huis te groot. In 2007 keerde het paar terug naar Rijswijk, vlakbij winkelcentrum In de Bogaard. Daar wonen ze nu al tien jaar. Ze genieten van het leven, hun vier kleinkinderen met aanhang en al het eerste achterkleinkind.