Vier aanhoudingen in Kerklaan voor hennepkwekerij

De Rijswijkse politie heeft vrijdagmiddag vier mannen aangehouden op de Kerklaan nadat zij waren gezien met goederen die gebruikt kunnen worden voor het opzetten van een hennepkwekerij. Ter plaatse werden inderdaad de mannen aangetroffen en in de dozen zaten goederen die gebruikt kunnen worden voor het telen van hennep. De goederen en de bestelwagen zijn in beslaggenomen voor verder onderzoek.

De bewoner van 41 jaar, een 53-jarige Zoetermeerder, een 48-jarige uit Berkel en Rodenrijs en een 44-jarige man zonder vaste woonplaats zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Meld hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico´s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.