[VIDEO] Gedupeerden toeslagenaffaire Rijswijk krijgen hulp van de gemeente

Ook in Rijswijk zijn er inwoners hard getroffen door de toeslagenaffaire. Tot nu toe zijn er 70 gedupeerde ouders in Rijswijk. De gemeente gaat de ouders helpen met het aanmelden bij de Belastingdienst, zodat de gemeente ze daarna de nodige hulp kan bieden. Ook is er een speciaal wijkteam opgezet die de ouders kan helpen. Ben jij een gedupeerde? Meld je dan bij de Belastingdienst of neem contact op met het Sociaal Wijkteam via 070-2054843 of sociaalwijkteam@rijswijk.nl.

Gemeente Rijswijk staat voor u klaar
Wethouder Larissa Bentvelzen: “We vinden het als college heel erg wat met deze ouders gebeurd is. We willen de ouders graag steunen en onze professionele hulp aanbieden. Naast financiële problemen zijn in sommige gevallen ook problemen ontstaan rondom bijvoorbeeld huisvesting, zorg en de opvoeding van kinderen. Wij hebben een apart team binnen ons Sociaal Wijkteam ingericht die deze ouders gaat helpen. Zij benaderen de gedupeerde ouders en bieden hulp om een uitweg te vinden in de ontstane problemen. Er zijn zover we nu weten ruim 70 gedupeerde ouders in Rijswijk. Maar er zijn zeer waarschijnlijk ook ouders die zich nog niet gemeld hebben, we hopen dat ouders dit alsnog doen”.

Belastingdienst Toeslagen affaire
De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 duizenden ontvangers van kinderopvangtoeslag onterecht als fraudeur aangewezen. Daardoor kregen deze ouders geen kinderopvangtoeslag meer en moesten veel ouders de toeslagen ook nog terugbetalen. Veel gezinnen kregen daardoor grote financiële problemen. Dit staat bekend als de ‘kinderopvang toeslagenaffaire’.