Scouting Jaguars begonnen met radio-uitzending

Om 20.00 uur vrijdagavond is Jaguar Radio van start gegaan op FM 106.FM. Via deze evenementen frequentie is dit radiostation van de Rijswijkse scouting  groep de Jaguars 24 uur per dag te beluisteren.  Burgemeester Michel Bezuijen brengt zaterdag 15 oktober om 12.00 uur een bezoek aan Scoutinggroep De Jaguars  in het kader van JOTA-JOTI. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar via de amateurradio en het internet.  Samen met de burgemeester maken de scouts een half uurtje radio in het clubhuis.

Vanaf het scouting clubhuis aan het Julialaantje zijn jongeren van 15 tot 18 jaar druk in de weer met verzoekjes en grote hits. Ook verschillende studio gasten schuiven aan tijdens de uitzending.

“Het is een geweldige ervaring en het is erg leuk om het voor het eerst te doen. Het is echt geweldig! Voor het eerst in mijn leven een eigen radioprogramma. Het komt echt op me af, maar ik leer er snel mee om te gaan”, aldus Evianne van Scouting de Jaguars.