Rita en Piet Oosterhof genieten van het leven

Maandagmorgen bracht burgemeester Michel Bezuijen een bezoek aan de heer en mevrouw Oosterhof. Het echtpaar viert hun 60-jarig huwelijksjubileum met de kinderen en de kleinkinderen. Na de oorlog waren op straat veel dans- en bevrijdingsfeesten. Rita Hulst werkte bij een kinderdagverblijf en vond dat dansen heerlijk. Ook PTT-er Piet Oosterhof was een dansliefhebber. Dat bracht beiden in de jaren vijftig bij de bekende dansschool Bronmeyer waar ze elkaar ontmoetten.

Ze trouwden en kregen drie kinderen. Piet ging werken bij de BPM/Shell. Voor zijn werk verhuisde het gezin naar Libië. Maar gedanst werd er nog steeds. In Nederland bleven ze verschillende Rijswijkse en Haagse dansvloeren betreden. En ook nu, in de tachtig, gaan ze nog regelmatig dansen in Scheveningen.

En Rijswijk? Op kleine onderbrekingen na woonden ze steeds in Rijswijk. “We maakten alle veranderingen mee na 1945. Van dorp, via groeigemeente, naar stad. En dat alles met veel genoegen en plezier”. Ze hopen ook nog lang te kunnen genieten met hun kinderen en kleinkinderen.