Rijswijkse Jody Mijts genomineerd voor Beste Foodblogger

Jody Mijts uit Rijswijk is met haar receptenblog ‘Ongewoon Lekker’ genomineerd voor de titel foodblogger van het jaar. Mijn interesse gaat vooral uit naar het onalledaagse, gekke, nieuwe en al het ongewoon lekkere”, zegt ze.

Haar tegenstanders zijn de blogs De Hippe Vegetariër, Fooddeco, Lisa Goes Vegan en Mooncake. Stemmen kan via ‘Kookboek van het Jaar’. Op 10 november wordt in Breda de winnaar bekend gemaakt.

Ze is afgestudeerd biogeoloog, met een specialisatie in fossielen. “Toen ik op kamers woonde, had ik nog helemaal geen interesse in koken… De keuken was altijd vies, de oven altijd in gebruik en de fijnste pan stond altijd vol met pasta in de koelkast. Pas toen ik in 2011 ging samenwonen en ik de hele keuken voor mezelf had begon het te kriebelen en ben ik de ´verloren´ kooktijd in gaan halen”

Voor haar recepten moet je even de tijd voor nemen. Ze zijn ook heel geschikt als je eters krijgt. “Lekker in de keuken bezig zijn met koken, glaasje wijn erbij… Haasten doe je maar doordeweeks, in het weekend is het tijd om te genieten”.

Ben je benieuwd naar haar recepten, kookboekenreviews en wijn-, bier- en whiskytips? Neem dan eens een kijkje op OngewoonLekker.com