‘Rijswijkers wordt een poot uitgedraaid’

“Het parkeersysteem kwam om de overlast voor Rijswijkers van hier parkerende Hagenaars te beperken, maar wordt nu aangegrepen door de gemeente om de kas te spekken. Heeft iemand erom gevraagd om parkeerautomaten te plaatsen waar nu een blauwe zone is? Op een slinkse manier de burger weer een poot uitdraaien is het”, reageert Jan van Hooijdonk bij onze op Facebook. “Het is een verkapte vorm van belasting heffen“, stelt Merel- Kielema van der Kruk.

Veel reacties ook over het feit dat er straks betaald moet worden bij de winkels. “Je moet betalen om je dagelijkse boodschappen te doen .. schandalig”, zegt André van Duijn. Een aantal van hen geeft al aan buiten Rijswijk boodschappen te gaan doen. Frits van Brummelen: “Ga wel boodschappen doen in Wateringseveld of Leidschenveen is te minste gratis. Ga zo door gemeente Rijswijk”. En Frances van Rijn: “Inderdaad prima parkeergarage bij Parijsplein (Wateringseveld), sta je lekker droog en gratis. Albert Heijn, Lidl, Blokker, Kruidvat etc. etc”. Petra De Boer:  “Ik doe sowieso mijn boodschappen bij Hogeveld en Appie/Lidl.”

Ook reacties over de problemen die het gaat geven voor de winkeliers in Rijswijk zoals van Lars Burger: “De winkeliers hebben het al zo makkelijk”.

Maar niet alleen bij winkels moet betaald worden ook bij de apotheek, de sportcomplexen en vrijwilligerswerk. Vera Nieuwmans: “Allemaal geldklopperij van de gemeente! Vooral bij de winkelcentra, sportcomplexen/hallen!!! Wat een zooitje, nú al! En dan moet alles nog van start, fiasco. Saskia van der Rassel:  “Betalen als ik de boodschappen aflever bij ouderen of zal ik naar gewoon stoppen met mijn vrijwilligerswerk”.

Veel burgers zijn ontevreden over de communicatie over her nieuwe parkeersysteem. Carla Kouwenberg-de Heij: “Eigenlijk had iemand van de gemeente dit dan eens moeten komen verduidelijken!”. Henny Hasper-Tuinenga: “Door de onduidelijkheid kan de gemeente Rijswijk weer boetes vangen. Jaco Haff: “De gemeente is erg onduidelijk en is erg ongeduldig en kort af als je ze belt.” Ton Brinkman: “Je moet voor de gein eens een vraag stellen bij de gemeente ………… als je een paar weken geduld hebt voor een antwoord natuurlijk.”

Willeke Engelman: “Allemaal bezwaar maken. Richten aan bestuursorgaan die beslissing heeft genomen. Binnen 6 weken en goed motiveren dat je belanghebbende bent. De raad moet weten wat de gevolgen zijn voor hun eigen ondernemers en inwoners”.

Andre van Duijn:  “Ik heb geen goed woord over voor deze gemeente bestuurders … zelfs in Den Haag hebben ze er beter over nagedacht …. snel snel invoeren snel geld in de kas zonder aan de burgers te denken.. dan vinden ze het gek dat je boos en je niet gehoord voelt door de gemeente …”