Rijswijk Talent Award in teken van Beeldende Kunst

Rijswijk heeft sinds drie jaar zijn eigen Talent Award. De afgelopen jaren stond deze Rijswijk Talent Award in het teken van de podiumkunsten. Dit jaar gaat de organisatie het anders doen en wordt de focus gelegd op de beeldende kunst.

Deel je talent
Heb je een talent voor schilderen, tekenen, grafiek, fotografie, video, sculpturen of installatiekunst? Meld je dan aan voor deze lokale talentenjacht. Je maakt daarmee kans op een geldprijs en ruimte om te exposeren. Trias, centrum voor de kunsten organiseert de Rijswijk Talent Award dit jaar samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale kunstorganisaties. Rijswijk.tv is zoals elk jaar mediapartner. Samen kunnen we talentenwikkeling stimuleren en meer aandacht geven aan de beeldende kunst van amateurs in Rijswijk.

Thema
Alle amateurkunstenaars wordt gevraagd werk in te leveren dat te maken heeft met het thema ‘Thuis’. De Papier Biënnale in Museum Rijswijk die van  28 juni tot 15 november te zien is met werk van 22 internationale kunstenaars, heeft dit jaar het onderwerp ‘Thuis’ als thema.

Groepsexpositie en finale expositie
Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van 20 à 30 kunstenaars. Zij exposeren hun werk op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in winkelcentrum In de Bogaard. In dit weekend worden er drie finalisten gekozen. De bezoekers kiezen een publiekswinnaar. Deze geselecteerde kunste-naars exposeren tijdens het laatste, drukbezochte weekend van de Papier Biënnale in Museum Rijswijk op 14 en 15 november. Op zondagmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Talentontwikkeling
De geselecteerde kunstenaars van de groepsexpositie ontvangen feedback van een deskundige jury, onder leiding van Arnoud van Aalst, directeur van Museum Rijswijk. De finalisten krijgen een masterclass met een professionele kunstenaar.  Op deze manier willen we iedereen die meedoet feedback geven op het werk en verder helpen in zijn/haar ontwikkeling als (amateur)kunstenaar.

Inschrijven
De inschrijving is nu geopend tot 11 oktober via rijswijktalentaward.nl. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan meedoen. De organisatie nodigt expliciet mensen uit van alle leeftijden.