Praat mee over toekomst In de Bogaard en omgeving

Winkelcentrum In de Bogaard verandert. Er komt meer horeca. Ook de directe omgeving verandert. Kantoren maken plaats voor appartementen. Woensdagavond 26 oktober van 19.00 tot 21.00 uur staat het stadhuis in het teken van deze verandering. Met een informatiemarkt en panelgesprekken. Praat mee over toekomst In de Bogaard

In de Bogaard was begin zestiger jaren het eerste overdekte winkelcentrum in ons land! Ook waren in de omgeving veel kantoren. Maar de wereld verandert. Er volgden verschillende renovatieprojecten en daarna een recessie. Bovendien zitten omringende gemeenten ook niet stil met grote winkelcntra. Volop reden om met elkaar verder te werken aan een gebied dat klaar is voor de toekomst. “Verder werken”, want de eerste stappen zijn al gezet, met nieuwe horeca- en nieuwe woonfuncties in het gebied.

Op 26 oktober 2016 is er informatiebijeenkomst over de stapsgewijze herontwikkeling van het gebied. Deze uitnodiging toont een mogelijk sfeerbeeld van de toekomst. Het is duidelijk dat een toekomstbestendig winkelgebied een vitale omgeving nodig heeft. En andersom. Daarom gaan de burgers tindens deze bijeenkomst mee in gesprek over de verdere ontwikkeling van ‘In de Bogaard en omgeving’. Aangenaam winkelen, wonen, werken en verblijven staan in die ontwikkeling centraal.
Wethouder Ronald van der Meij start de avond om 19.00 uur met ‘Ontwikkelingen in en rond In de Bogaard’ gevolgd door een panelgesprek samen met de zaal. Betrokken partijen gaan met elkaar  in gesprek over de toekomst en een aantal concrete ontwikkelingen. Ook is er ruimte voor vragen.

Om 19.50 uur beginnen de informatiemarkt en gespreksgroepen
Hier vindt u informatie over de nieuwe ontwikkelingen en kunt u met de initiatiefnemers en met elkaar in gesprek. Of u kunt deelnemen aan één van de twee gespreksgroepen:

  1. Inspiratie voor herinrichting: ‘Het Bogaardplein als het perfecte plein!’;
  2. Inspiratie voor het (opnieuw) op de kaart zetten van het gebied rondom ‘In de Bogaard’

Om 20.50 uur is de afsluiting door wethouder René van Hemert, daaraan gevolgd door nog wat napraten onder het genot van een hapje en drankje.