Oude belastingkantoor wordt gestript en uitgebreid

Het oude belastingkantoor aan de Steenvoordelaan 370, aan de rand van De Bogaard, wordt omgebouwd tot een woongebouw met 204 woningen. Het gebouw wordt in zijn geheel gestript en aan de lange zijden uitgebreid. Aan de korte zijden komen balkons. De bebouwing tussen het pand en de Hoogvliet wordt gesloopt. Hiermee komt het nieuwe gebouw vrij te staan.

De oppervlaktes van de woningen variëren van 70 tot 105 m2 verdeeld over 17 bouwlagen. Het zijn 2- en 3-kamer appartementen met veel comfort en individuele buitenruimte. De appartementen zijn zowel geschikt voor jong als oud en voor alleenstaanden en samenwonenden, oftewel 1/2-persoonshuishoudens. Naast wonen is er ook ruimte voor horecavoorzieningen, detailhandel, dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen in de eerste twee bouwlagen.

De bewoners krijgen één parkeerplaats per woning en 0,3 parkeerplaats per woningen voor bezoekers. Op eigen terrein is er geen ruimte voor de aanleg van parkeerplaatsen. Er is onderzocht of parkeren in het bestaande gebouw (eerste twee bouwlagen) mogelijk is. Dit blijkt niet mogelijk. Het parkeren moet daarom worden opgevangen in de parkeerplaatsen in de directe omgeving. Er worden afspraken gemaakt met Q-park, zodat toekomstige bewoners een parkeerplek krijgen in de bestaande parkeergelegenheden van Q-park.