Oekraïense muziek in Rijswijkse Bonifatiuskerk

Een buitenkansje voor de Riiswijkers. Op zondag 11 december om 18.00 uur is het octet Orpheus uit Lviv uit de Oekraïne in de Bonifatiuskerk. Orpheus is een a capella groep die sinds 2000 bestaat. Acht ervaren, professionele, mannelijke koorzangers zorgen gezamenlijk voor een heel eigen muzikale expressie. Ze studeerden bijna allemaal aan de hogere Musical Academie in Lviv. Specialiteit van Orpheus is orthodoxe kerkmuziek, folk en Oekraïense volksliedjes. Ook enkele voorbeelden van originele Oekraïense, wereldmuziek hebben ze in hun oeuvre.

Orpheus zingt daarnaast nieuwe nummers, samengesteld en georganiseerd door de leden van de groep zelf. Ze zijn allemaal even verrassend en spannende gearrangeerd. Een belangrijke regel tijdens de optredens van de groep is gebaseerd op het volledig timbre vocale geluid van de Slavische muziek.

De groep is relatief jong en heeft toch al vele succesvolle optredens in Oekraïne en in het buitenland op zijn naam staan. De laatste jaren geeft Orpheus in de maand december door heel Nederland concerten. Het concert op zondag 11 december in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk begint om 18.00 uur. De entree is € 12,50.