Nog dagelijks staat mevrouw Van den Belt (84) achter de toonbank

Maar liefst 80 jaar geleden opende Van den Belt Elektra haar deuren aan de Herenstraat 68. Anno 2020 staat de 84 jarige mevrouw Van den Belt al 58 jaar met veel plezier achter de toonbank. “Elke dag is anders, vooral het contact met de klanten is leuk,” vertelt ze aan Rijswijk.tv. Hele generaties zag ze daarbij voorbijkomen. “Eerst kwamen de jongens en meisjes net boven de toonbank uit, later kwamen ze met hun gezinnen.”

Vak in praktijk geleerd
Opgeleid als secretaresse leerde mevrouw Van den Belt de techniek in de praktijk. Nu wordt ze door de klanten geroemd om haar vakkennis, ook voor een reparatie zijn ze bij haar aan het goede adres. In haar winkel heeft ze een uitgebreid assortiment op het gebied van elektra, verlichting, gloeilampen, TL-buizen, en cadeauartikelen. Producten die vaak nergens anders te krijgen zijn. “En als wij iets niet op voorraad hebben dan is het er binnen 24 uur,” zegt ze.

Gezellige sfeer en dorpsgevoel
Waarom consumenten naar Winkelcentrum Oud Rijswijk komen? Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “De gezellige sfeer en het dorpsgevoel. En natuurlijk de leuke weekmarkt.”