Minder verkeer op Haagweg en Beatrixlaan door Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan die nu wordt aangelegd heeft ook veel voordelen voor Rijswijk. Met name de Haagweg, en wellicht ook de Beatrixlaan krijgt een verminderd verkeersaanbod omdat veel autoverkeer gebruik zal gaan maken van deze nieuwe verbinding die rechtstreeks een aansluiting geeft van het Haagse centrum op de A4

Afgelopen zaterdag was er voor Gemeenteraadsleden uit de omringende gemeenten een informatiemiddag georganiseerd in verband met de aanleg van de Rotterdamsebaan. Haagse Wethouder Boudewijn Revis was op Rijswijks grondgebied gastheer van het Rijswijkse College van B&W en diverse gemeenteraadsleden.

De ontvangstruimte van de delegatie bevind zich op het voormalig parkeerterrein op Rijswijks grondgebied, maar de feitelijke werkzaamheden vinden enkele honderden meters verderop plaats.

De Rotterdamsebaan loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de nieuwe weg bij de Neherkade direct aan op de Centrumring. Door deze nieuwe verbinding kan het verkeer zich beter verdelen en is er tijdens bijvoorbeeld de spitsuren minder vertraging. Met de komst van de Rotterdamsebaan worden de wegen rond Den Haag uitgebreid en is er meer ruimte voor het verkeer.
Voor de aanleg van de Rotterdamsebaan is het nodig dat er een verdiepte weg komt. Deze verdiepte weg loopt onder de Laan van Hoornwijck door. Om deze aan te leggen worden bouwkuipen aangelegd. Maandag 17 oktober is men begonnen met de aanleg van de bouwkuip langs de Laan van Hoornwijck aan de kant van knooppunt Ypenburg terwijl men nu bezig is met het aanbrengen van de betonpalen.

Over een jaar worden er de boormachines opgebouwd zodat het feitelijke werk kan gaan gebeuren en in 2020 hoopt men de tunnel in gebruik te nemen. De kosten van dit project kunnen oplopen tot een kleine 600 miljoen euro waarvan de Gemeente Den Haag zelf een belangrijke bijdrage zal leveren ten bedrage van 160 miljoen euro.