Meten met twee maten in Herenstraat Rijswijk?

Goofy’s Bar in de Herenstraat mag de komende drie maanden tot uiterlijk 22.00 uur open zijn door geluidsoverlast de afgelopen maanden. Beter voor Rijswijk vindt het verwonderlijk dat de overlast van bezoekers van Goofy’s bar wel en Tons Muziekcafé niet wordt aangepakt. “Zodra er een groep gillende keukenmeiden staat te wachten op de taxi, dan wordt ons inziens deze groep bezoekers met het grootste gemak gelinkt aan Goofy’s Bar”, aldus Beter voor Rijswijk fractievoorzitter Ed Braam en raadslid Larissa Bentvelzen.

Ed Braam: “Natuurlijk produceren enkele bezoekers van Goofy’s ook veel geluid. Het verwondert ons dat voor zover wij weten Tons Muziekcafé de dans ontspringt. Het deur-beleid houdt daar toch echt op zodra de bezoekers het pand hebben verlaten”.

Larissa Bentvelzen: “Diverse bewoners die op een steenworp afstand wonen bevestigen dit beeld. Als bewoner weet je toch dat er op enkele avonden wat meer geluid wordt gemaakt. Met een slok alcohol gaan nu eenmaal alle remmen los”.

Beter voor Rijswijk gaat tijdens de eerstvolgende raadsvergadering vragen om openheid van zaken en naar alle gemelde klachten het afgelopen jaar in de Herenstraat. Het lijkt er nu op dat een enkele bewoner een treitercampagne is gestart en vooral Goofy’s Bar geen bestaansrecht gunt. Verder rekent de partij erop dat de gemeente samen met Tons en Goofy’s zoekt naar een oplossing van de geluidsoverlast op vrijdag en zaterdagnacht.