Meer vuilnisbakken in hondenlosloopgebied Wilhelminapark

De gemeente Rijswijk gaat naar aanleiding van vragen van de politieke beweging Wij. Rijswijk het zwerfafval in het Wilhelminapark aanpakken. Zo komen er meer vuilnisbakken in hondenlosloopgebied Wilhelminapark. “Dat is de plaats waar het meeste zwerfafval ligt”, aldus Freek van Bemmelen, raadslid van Wij. Rijswijk. “Inwoners geven aan dat er niet voldoende bakken staan.”

Doorn in oog bewoners
“Het is een doorn in het oog van veel inwoners: rondzwervend vuil in de Rijswijkse parken”, vult Danny van Dam, fractieassistent Wij. Rijswijk aan. “Afgelopen zomer kregen wij via social media en gesprekken met inwoners veel klachten over zwerfafval in de Rijswijkse parken. In het bijzonder over het hondenlosloopgebied in het Wilhelminapark.”

Meer zwerfafval door Corona
De gemeente merkt dat er sinds de coronaperiode merkbaar meer gebruik wordt gemaakt van de parken. Een gevolg hiervan zijn grote hoeveelheden zwerfafval, maar ook huishoudelijk afval. “Afval dat bestaat uit barbecues en bijbehorend vuil, tassen met lege flessen, etensresten en veel meer. Wanneer dit afval niet achtergelaten wordt, hoeft het ook niet opgeruimd te worden en blijven de parken schoon”, aldus de gemeente.