Hoofdkwartier Europese inspecties naar Plaspoelpolder

“De vestiging van ECR, de Europese Inspectiediensten, zet Rijswijk en de Plaspoelpolder internationaal op de kaart.” zegt burgemeester Michel Bezuijen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk is blij het nieuws dat het samenwerkingsverband van de Europese weginspectiediensten (Europe Controle Route, ECR) zich vestigt in Rijswijk. ECR trekt in bij vergunning verlener Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) die gevestigd is aan de Veraartlaan op het bedrijventerrein Plaspoelpolder.

ECR maakt afspraken over uniforme uitvoering van Europese wetgeving voor het wegvervoer, onder meer door aanpak van misstanden in het wegtransport en het verzorgen van trainingen van weginspecteurs.

De keuze voor Rijswijk komt onder meer door de kwaliteit van de door de NIWO aangeboden huisvesting, de goede bereikbaarheid van de Plaspoelpolder en de redelijk korte reisafstand tot de Europese hoofdstad Brussel.

Wethouder economische zaken René van Hemert: “opnieuw is de goede bereikbaarheid van de Plaspoelpolder medebepalend geweest bij de locatiekeuze voor Rijswijk.”