Groen licht voor nieuwe sportcomplex

Een belangrijk moment dinsdagavond voor acht Rijswijkse sportverenigingen. Het nieuwe sportcomplex met twee sporthallen aan de Burgemeester Elsenlaan komt er. De raadsleden gaven met een overgrote meerderheid hun goedkeuring. Per week gaan 3.000 sporters gebruik maken van deze locatie. Tien jaar hebben de sporters erop moeten wachten. Al die tijd speelden Inter Rijswijk en Lokomotief op locaties die niet voldeden aan de eisen van de sportbond. Dit groene licht betekent ook een enorme impuls voor de Rijswijkse sport.

Weer uitzicht op locatie die voldoet aan eisen
Met name voor basketbalvereniging Lokomotief en volleybalvereniging Inter Rijswijk was het spannend. Zonder uitzicht op een nieuwe locatie die wel aan de sporttechnische eisen van de sportbond voldoet, liepen zij het risico niet meer in de top van Nederland te kunnen meedoen.

Enorme impuls voor Rijswijkse sport
Sportwethouder Björn Lugthart is blij met de steun. “Het geeft een enorm impuls aan de Rijswijkse sport”. Met dit nieuwe complex kunnen sportverenigingen nieuwe leden weer een volwaardige sportbeleving bieden. In de veertig jaar oude Van Zwedenhal en de Marimbahal die al bijna een halve eeuw oud is, was het behelpen.

Bewegingsonderwijs voor de schoolkinderen
Met schoolbesturen van de J.H. Snijdersschool, de Godfried Bomansschool, ’t Prisma, de Prins Mauritsschool was vorig jaar afgesproken dat zij voor hun bewegingsonderwijs ook gebruik gaan maken van het nieuwe sportcomplex. Recent gaven medezeggenschapsraden aan niet naar het nieuw te bouwen sportcomplex aan de burgemeester Elsenlaan te willen. Hierbij spelen zaken als veiligheid, vermindering van effectieve lestijd en verhoogde werkdruk van docenten.

Veiligheid kinderen met stip op 1
De wethouders Lugthart en Van der Laan gaven aan in gesprek te gaan met de scholen. “De veiligheid van de kinderen staat voor ons met stip op 1”. Met de besturen willen de wethouders een goede oplossing vinden. Wat er met de Van Zweedenzaal en de Marimbahal gaat gebeuren in nog niet bekend. De start van de bouw is gepland in het 4e kwartaal van 2019, zodat het sportcomplex in het vierde  kwartaal van 2020 opgeleverd kan worden.