Einde Rijswijks tunneltje – mogelijk – in zicht

De laatste jaren staat het Rijswijkse tunneltje onder de Haagweg ter discussie. Eind 2017 kan het wel eens einde verhaal zijn. Dan komt er ook ruimte vrij om de entree van de Herenstraat aantrekkelijker te maken. Zo bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond naar aanleiding van een brief van Cees Overbeek.

In 1984 werd het tunneltje aangelegd om een veilige oversteek voor voetgangers te garanderen. Na de laatste verandering van de kruising Haagweg – Geestbrugweg en Herenstraat, is het tunneltje overbodig geworden.  De nieuwe kruising heeft vier zebrapaden met verkeerslichten. De nieuwe brede halteplaatsen voor het openbaar vervoer leveren ruime rustmogelijkheden op tussen de rijbanen voor overstekende voetgangers. Een goede en veilige inrichting dus.

De noodzaak van het tunneltje is daarmee verdwenen. Wel kost het 40.000 euro aan onderhoud en wordt het met de jaarwisseling onder water worden gezet in verband met vuurwerk. Ook is het tunneltje en de directe omgeving verloederd. Kortom een vies, nutteloos tunneltje dat moet worden opgeruimd.

Wethouder Van der Meij gaf aan dat hij het tunneltje nog in elk geval twee jaar wil behouden. In die periode wil hij uit laten zoeken wat nu feitelijk de behoefte van de bewoners en het winkelend publiek is.

Bij het opheffen komt er zo’n 270m2 openbare ruimte vrij die kan worden benut om de aantrekkelijkheid van Oud Rijswijk en dus ook voor de winkeliers in Oud Rijswijk te vergroten.