Drukte bij Dierenasiel ’t Julialaantje tijdens laatste weekend

Het laatste weekend van het ‘oude’ dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk wordt drukbezocht. Het asiel gaat een paar maanden dicht voor een flinke renovatie. Omdat de dieren tijdens de verbouwing niet kunnen blijven wordt naarstig gezocht naar nieuwe baasjes. Zondag 23 oktober is het asiel open van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Het Rijswijkse dierenasiel organiseert de Warme Huisdagen, met ruime openingstijden voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier. De vrijwilligers van het asiel hopen dat zoveel mogelijk dieren een nieuw thuis vinden.

Dat zorgde er zaterdag al voor dat er veel mensen kwamen. ‘Ik ben naar een kat op zoek. Ik heb mijn kat pas moeten laten inslapen’, vertelt een vrouw. Ze twijfelde eerst nog of ze een nieuwe zou adopteren, maar toen ze van de Warme Huisdagen hoorde, besloot ze naar het asiel te gaan. ‘Ik dacht: ik ga naar de uitverkoop. De kattenuitverkoop’, zegt de vrouw lachend.

Op dit moment telt het asiel nog ruim 20 honden en katten. De dieren die dit weekend niet zijn opgehaald worden overgebracht naar het asiel in Zoetermeer.

(Bron TVWest)