Dit kan alleen in Rijswijk……

Twee wethouders in een wankel bootje op weg om een fontein te onthullen in het midden van de vijver in Park Cromvliet. Waar maak je dat mee. Elders zou er een knop aan de wal zijn geweest om de fontein aan te zetten. Maar ja, daarom wonen we in Rijswijk. Omdat we dit leuk vinden, hier kan het !!

Het was maandag rond het middaguur als de wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der Meij de nieuwe fontein in Park Cromvliet onthullen. Het originele exemplaar dat is gevonden bij bodemonderzoek dateert uit 1650 en staat nu in de tuin van Museum Rijswijk.

Kunstenaar Ben Stolk heeft het ontwerp voor deze nieuwe fontein gemaakt. Ook wordt een gedicht onthuld van een bewoonster voor haar overleden zoon, die hier vroeger op de spelende kinderen paste. Het park is het laatste jaar ingrijpend op de schop gegaan. De wandelpaden zijn opnieuw aangelegd en oude zichtlijnen zijn in ere hersteld. De bewoners van de wijk namen hiervoor het initiatief. Basisschool Nicolaas Beets heeft er een moestuin en een bewoner maakte er een insectenhotel.