Christmas Shopping Night in Oud Rijswijk

Gezellige Dickenssfeer tijdens Christmas Shopping Night in Oud-Rijswijk  op vrijdagavond 16 december tussen 16.00 en 21.00 uur. Het gehele winkelgebied van Oud-Rijswijk is dan gehuld in kerstsferen die we zo goed kennen van de kerstkaarten van Charles Dickens.

Op het plein voor de kerk kunnen Oud Hollandse spelletjes gespeeld worden, is er een speciale Kerst Antiek en Curiosamarkt, kerstmarkt met Rijswijkse ondernemers, personen in Dickens stijl, vanuit een bakfiets worden warme gepofte kastanjes uitgedeeld enlevende standbeelden en door het gehele winkelcentrum is er live kerstmuziek. De winkeliers en bewoners hebben lantaarns en kaarsen staan zodat er een gezellige warme kerstsfeer is.

De mooi versierde winkels houden de gehele avond hun deuren geopend, zodat u op deze bijzondere kerstkoopavond naar hartenlust al uw gewenste kerstinkopen kunt doen. Onder het genot van warme chocolademelk en lekkere hapjes, profiteert u tijdens deze avond van speciale kerstacties.

Door Balletstudio Karin den Os is tussen 17.45 uur en 19.00 een kerstparade met muziek en dans die zich door het winkelcentrum Oud Rijswijk beweegt. Omstreeks 18.45 uur haalt de kerstparade de deelnemers aan de kribbetocht op bij Onderwatershof.

Vanaf 18.15 uur worden de lampionnen in Onderwatershof aan de Vredenburchweg uitgedeeld. Hierbij wordt warme chocolademelk uitgeschonken. Begeleid door de Dickensband de koning, diverse herders en engelen start om 18.45 uur de kribbetocht vanaf Onderwatershof naar de Oude Kerk.

De Burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, ontsteekt om 19.00 uur de verlichting van de grote kerstboom voor de Oude Kerk.

In de Oude Kerk is een speciaal kerstprogramma.  Bij kaarslicht luistert u er naar het aloude kerstverhaal en kerstliederen.