Burgemeester Huri Sahin bedankt USAR-team uit veiligheidsregio Haaglanden

Op maandag 20 februari zijn de leden van het USAR-team uit de veiligheidsregio Haaglanden bedankt voor hun inzet tijdens de reddingswerkzaamheden in Turkije. Bij een bijeenkomst met het bijzijn van burgemeesters Huri Sahin (Rijswijk), Jan van Zanen (Den Haag), familie en collega’s, werden de leden van het USAR-team lovend toegesproken over het werk wat zij als team in Turkije hebben verricht.

Burgemeester Huri Sahin aan het woord
Vanuit de Veiligheidsregio Haaglanden zijn er achttien leden van het USAR-team naar Turkije afgereisd naar aanleiding van de aardbeving op maandag 6 februari. In dat USAR-team zaten ook leden die afkomstig zijn uit Rijswijk. Naast dat directeur van de Veiligheidsregio Haaglanden Esther Lieben en burgemeester Jan van Zanen de leden bedankten met een dankwoord, nam burgemeester Huri Sahin ook het woord. “U heeft niet alleen mensenlevens gered, maar mensen en een land in een grote noodsituatie hoop gegeven. Met al jullie daadkracht, professionaliteit, kennis, doorzettingsvermogen en mensenliefde hebben jullie het uiterste gegeven.”

De waarde van het USAR-team
Na haar dankwoord complimenteerde burgemeester Huri Sahin ook de hulpvaardigheid, daadkracht en de waarde van het USAR-team: “Als mens kun je eigenlijk niet iets groter doen dan het redden van een mensenleven. Voor iemand iets kunnen betekenen. Dat maakt ons mens. Als mens beschikken we over een oerkracht om te overleven. Die levenskracht en strijdbaarheid zien we ook in de beelden waar jullie zelf getuige van zijn geweest.”