Burgemeester Bezuijen wilde sportverslaggever worden

Als geroutineerde radio dj’s stelden de scouts van de Jaguars burgemeester Michel Bezuijen zaterdagmiddag de ene na de andere vraag. Hij vertelde dat hij vroeger sportverslaggever op de radio wilden worden en dat hij nu op drumles zit bij Trias. Hij was met Wendy Beenakker hoofdbestuurslid van Scouting Nederland te gast in de radio-uitzending die de scouts maken .

De Explores, jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar, maken 24 uur Jaguar-radio. De uitzendingen komen vanuit het thuishonk van scouting de Jaguars aan het Julialaantje. Met muziek, maar ook met een interviews.

Michel, zo mochten ze hem in de uitzending noemen, wilde in zijn jonge jaren altijd sportverslaggever worden. “Ik ben een sportliefhebber, het leek mij fantastisch voor ‘Langs de lijn’ verslag te doen van de wedstrijd”.

Dat verleidde Wendy Beenakkers, in het dagelijks leven de baas van RTL-Boulevard, ertoe een wedstrijd te organiseren met de scouts. Het Nederlands kampioenschap schoen aantrekken. En dat mocht Michel live in de uitzending verslaan, terwijl zij scheidsrechter speelde. Dat ging er even heftig aan toe in de radiostudio, maar het liet zien dat de Rijswijkse burgemeester altijd nog verslaggever kan worden.

Dit radio maken gebeurt in het kader van de JOTA (jamboree on the air), een wereldwijde activiteit voor alle scouts over de hele wereld. Dit weekend staat in het teken van communicatie, met elkaar spreken via een zender en de jeugdleden kennis laten maken met radio maken. Doel van de dag is om ook nieuwe leden binnen te halen.

Scouting De Jaguars bestaat ruim 70 jaar en heeft 145 jeugdleden. Daarnaast zijn er 35 vrijwilligers in de vorm van de leiding, het bestuur en de helpende handjes bij onderhoud terrein en het  clubhuis.