Autokrasser blijft toeslaan in Rijswijk (DELEN!!)

Voor de bewoners in de buurt van de Karel Doormanlaan blijft het een grote ergernis. De autokrasser die het heeft voorzien op hun auto’s. Krassen van voor naar achter en over beide zijden. De wijk hoopt nu op steun van de sociale media.

“We zijn al diverse keren slachtoffer geworden van diefstal en vernielingen. Wel geteld 6 keer in een kleine 2 jaar. Helaas kan de politie hierbij keer op keer niks voor ons betekenen”, vertelt ons contact (naam bekend bij de redactie).  “Ze onderzoeken de zaak niet. De reden is dat de aanpak van andere misdrijven voorrang krijgt. Dit is afgesproken met het Openbaar Ministerie. Ook geven zij voorrang aan misdrijven waarover ze meer informatie hebben. En waarvan ze denken dat ze de dader of de daders kunnen vinden. Begrijpelijk natuurlijk, maar wat moeten wij nu? Afwachten tot het volgende incident? Camera’s mogen we niet plaatsen van de politie, gezien we dan de openbare weg filmen, en dit schijnt verboden te zijn”.
Waarvoor de bewoners nu contact opnemen is het bekrassen van auto’s. “Twee van de zes vernielingen bij ons was het beschadigen van mijn auto. Krassen met een scherp voorwerp over de hele lengte van de auto, aan beide zijkanten”, vertelt ze. Ook de buren en veel mensen in de wijk zijn hier herhaaldelijk slachtoffer van zijn geweest.

“Er is wel iemand een maand geleden opgepakt, die acht auto’s bekraste op de Frans Halskade. Helaas laat de politie hier niks over los, maar deze man zal waarschijnlijk weer op vrije voeten zijn”.
In het Westland is de bandenprikker, Slasher genoemd, door de massale social media aandacht gelukkig in zijn kraag gepakt. “Nu vraag ik mij af, waarom is onze bekrasser nog niet bekend op social media? Kunnen wij op die manier misschien ook onze dader te pakken krijgen?”