AED onvindbaar op website gemeente Rijswijk

Een defibrillator kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Als je snel iemand kan reanimeren red je een leven. AED’s in Rijswijk zijn moeilijk te vinden. Een defibrillator moet binnen 6 minuten beschikbaar zijn”, zegt fractievoorzitter Ed Braam van Beter voor Rijswijk

Enige jaren terug hebben Martin Jaspers en Ed Braam zich sterk gemaakt voor AED’s in de gemeente Rijswijk. Gelukkig hangt Rijswijk nu vol met meer dan 100 apparaten. Het is alleen erg vervelend dat de stichtingen (Rode Kruis, Hartstichting en Hartveilig) elkaar beconcurreren in plaats van de klant centraal te stellen. Eén landelijk register, zoals AED4.eu, zou helpen.

Braam: “AED’s zijn op de website van de gemeente Rijswijk onvindbaar. Het is geen primaire taak van de gemeente. Toch kan het geen moeite zijn om de link AED4.eu op de website van de gemeente te plaatsen. Dat moet voldoende zijn om iedere AED binnen enkele minuten te kunnen bereiken”.

Verder moeten de genoemde stichtingen het bestand nalopen. Er staan AED’s genoemd bij bedrijven die allang niet meer bestaan.