Adrie Bennis: ‘Hier leeft het dorpsgevoel’

Met een historie van 37 jaar heeft vakschoenmaker Adrie Bennis uit de Herenstraat 69 wel enig recht van spreken. “Het dorpsgevoel, “ons kent ons”, maakt het winkelcentrum Oud Rijswijk tot een gezellige winkelbeleving”, zegt Adrie Bennis.

We hebben te maken met een Vakschoenmakerij. Dat betekent dat hij niet alleen schoenen herstelt maar ook lederreparaties verricht en laarsschachten smaller maakt. En dat hij een vakman is bewees hij toen hij voor ons nieuwe hielen in de wandelschoenen zette, waardoor ze weer vele kilometers mee gaan. Vanzelfsprekend verkoopt hij ook alle materialen voor het onderhoud van schoenen en laarzen, inlegzolen en veters. En maakt hij sleutels bij en heeft hij een assortiment riemen en portemonnees.

Wat maakt Vakschoenmakerij A. Bennis zo uniek? “Wij maken schoenen weer als nieuw en hebben het ambacht hoog in het vaandel. Samen met Mo zorgen we ervoor dat schoenen en laarzen een tweede of zelfs derde, vierde leven krijgen”, vertelt Adrie. De waardering van de klanten is waar ze het voor doen. “We merken dat onze klanten de laatste tijd steeds meer aandacht krijgen voor ons ambacht. Als je schoenen hebt die lekker lopen is schoenherstel voordeliger dan nieuwe schoenen en je bent ook nog eens voordeliger uit”.

Bron: Winkelcentrum Oud Rijswijk