[VIDEO] ADO Den Haag komt naar Rijswijk

Het Prinses Irene Sportpark is de komende twee seizoenen de trainingsaccommodatie van de eerste selectie van ADO Den Haag. De club is zeer verheugd dat er overeenstemming is bereikt voor het gebruik van deze kwaliteitslocatie in Rijswijk.
De reden voor de nieuwe trainingslocatie is dat het kunstgras in het Cars Jeans Stadion op dit moment vervangen wordt voor natuurgras.

Twee jaar trainen in Rijswijk
De eerste selectie van ADO Den Haag zal daarom in ieder geval de komende twee jaar trainen op het Prinses Irene Sportpark, dat gelegen is aan de Rijswijkse Schaapweg. Hoewel er voor die tijd nog de nodige aanpassingen en verbouwingen zullen plaatsvinden, kan de accommodatie met recht een A-locatie genoemd worden.

Sportpark grondig vernieuwd
Het voormalige sportcomplex van RVC, RVC Rijswijk en Haaglandia werd de afgelopen jaren namelijk grondig vernieuwd en heropend. Dat maakt het mogelijk om op korte termijn een Eredivisiewaardige locatie te realiseren.
Op het Prinses Irene Sportpark krijgt ADO Den Haag de beschikking over twee volledige natuurgrasvelden en een half natuurgrasveld. Indien gewenst kan er ook getraind worden op de beschikbare kunstgrasvelden.

Het onderhoud van de velden zal worden gedaan door AH Vrij, dat zich ook ontfermt over de verzorging van de natuurgrasmat in het Cars Jeans Stadion.

Eigenaar sportpark zeer vereerd
Hans Lammertink, initiatiefnemer: “Ik ben zeer vereerd dat ADO Den Haag is binnen gehaald. Hiermee bouwt Prinses Irenepark verder aan een multifunctioneel sportpark in Rijswijk.”
Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag: “We zijn zeer verheugd dat we deze trainingslocatie in ieder geval de komende twee seizoenen kunnen gebruiken. We waren op zoek naar een trainingsaccommodatie met minimaal twee natuurgrasvelden. Het is mooi dat we een locatie hebben kunnen vinden die aan de belangrijkste voorwaarde voldoet. Daar willen we de gemeente Rijswijk en de eigenaren van het sportpark hartelijk voor bedanken.”
Björn Lugthart, wethouder Sport en Gezondheid van Rijswijk: “We hebben het doel om van Rijswijk een sportstad te maken en dit sluit daar mooi bij aan.

Stimulance om naar sportpark te komen
We zijn ontzettend blij dat het sportpark nieuw leven is ingeblazen, onder aanvoering van Hans Lammertink. Dit is gigantisch goed voor de sport en stimuleert mensen om weer naar dit sportpark te komen. Zelf woon ik hier aan het einde van de straat en het was mij een doorn in het oog dat het complex lange tijd verlaten oogde. Het is mooi dat er weer steeds meer bedrijvigheid komt.”