Aangehouden inbreker hengelde naar sleutels

  • De politie hielden een 35-jarige Schiedammer aan die in Rijswijk inbrak door ’s nachts als de bewoners sliepen sleutels door de brievenbus te hengelen hengelde door de brievenbus naar sleutels. Later kon hij zo de woning van zijn slachtoffers in. Daar zocht hij naar dure draagbare spullen zoals fotocamera´s, tablets en laptops. Als hij autosleutels kon bemachtigen, ging hij er ook met de auto vandoor.

    De Schiedammer wordt verdacht van een reeks woninginbraken door heel Nederland zoals in Almere, Apeldoorn, Barneveld, Den Haag, Harderwijk, Utrecht, Veenendaal en Nieuw Vennep.

    Deze inbraak methode is te voorkomen door sleutels uit het zicht op te bergen, zoals een afgesloten kastje. Ook wordt deze hengel-methode, waarbij de inbreker gebruik maakt van een lange stok met een haak, ontmoedigd als de inbreker geen zicht heeft in de gang. Ontneem het zicht door bijvoorbeeld een gordijn voor uw raam te hangen of een matte ruitfolie aan te brengen. Kijk voor meer tips tegen inbraken op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html